China a început exercițiile militare în jurul Taiwanului

4 august 2022, 08:46 Externe 67
Taiwan.  Sursa: Hector RETAMAL / AFP

Exercițiile militare chineze în jurul Taiwanului au început, potrivit presei de stat chineze, citate de G4Media.

La prânz, ora locală, radiodifuzorul de stat CCTV a transmis:

„De la ora 12:00 astăzi până la ora 12:00 [04:00 GMT] pe data de 7, Armata Populară de Eliberare desfășoară un important exercițiu militar de antrenament și a organizat trageri reale. În timpul acestor exerciții reale de luptă, au fost selectate șase zone importante din jurul insulei și, în această perioadă, toate navele și aeronavele nu trebuie să intre în zonele maritime și spațiul aerian relevante”.

Cele șase zone identificate înconjoară insula și, ocazional, se suprapun cu apele teritoriale taiwaneze. Unele sunt, de asemenea, foarte aproape de porturi cheie, iar autoritățile taiwaneze au acuzat China că desfășoară efectiv o blocadă.

„Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare a Chinei a desfășurat joi exerciții militare și activități de antrenament la scară largă, inclusiv exerciții cu focuri reale în jurul insulei Taiwan”, a adăugat radiodifuzorul.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că forțele sale armate „operează ca de obicei” și monitorizează împrejurimile. „Nu urmărim nicio escaladare, dar nu ne retragem atunci când este vorba de securitatea și suveranitatea noastră”, a declarat ministerul.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media