Cooperarea bilaterală și situația din regiune, printre subiectele discutate de șefa statului cu ministra Franței pentru Europa

18 ianuarie 2023, 13:59 Politică 59
Maia Sandu și ministra Franței pentru Europa.  Sursa: presedinte.md

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ministra Franței pentru Europa, Laurence Boone, cu care a purtat o discuție despre situația curentă din țara noastră și cooperarea bilaterală, îndeosebi în contextul aspirațiilor noastre de integrare europeană.

Președinta Maia Sandu le-a mulțumit autorităților franceze pentru sprijinul oferit Moldovei întru depășirea crizelor și pentru sprijinul pe calea integrării europene.

Reuniunea Comunității Politice Europene găzduită de țara noastră în acest an, pe 1 iunie, la care va participa și președintele francez Emmanuel Macron - inițiatorul acestei platforme - va fi un bun prilej pentru a aprofunda relațiile cu partenerii europeni.

Totodată, șefa statului a apreciat cooperarea eficientă moldo-franceză în domeniul anticorupție și al recuperării bunurilor furate din țara noastră.

Amintim că președinta Maia Sandu participă, în perioada 17-19 ianuarie, la Forumul Economic Mondial. În cadrul evenimentului, care are loc la Davos, în Elveția, șefa statului se va întâlni cu lideri mondiali și oficiali de nivel înalt din mai multe țări, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media