Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, va exercita atribuțiile ministrului de Interne, mort în accidentul aviatic de la Brovarî

18 ianuarie 2023, 18:00 Ucraina 141
Igor Klimenko.  Sursa: Aleksandr Sunitsa/UNIAN

Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, va îndeplini temporar atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne, după ce ministrul Denis Monastirski a decedat miercuri dimineața în accidentul aviatic de la Brovarî, împreună cu djunctul său Evgenii Enin și secretarul de stat al Ministerul Afacerilor Interne Iuri Lubkovici. Anunțul a fost făcut de premierul ucraninean Denis Șmihal.

„Guvernul l-a numit pe șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, în funcția de viceministru al Afacerilor Interne și i-a încredințat atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne. După discuțiile cu Parlamentul, va urma o propunere de numire a unui noul șef al departamentului”, a spus premierul ucrainean.

Șmihal a subliniat că Ministerul Afacerilor Interne este una dintre verigile cheie în securitatea țării, așa că au fost puse în aplicare protocoalele necesare pentru a menține toate procesele gestionabile.

Amintim că un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață, 18 ianuarie, lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din orașul ucrainean Brovarî din regiunea Kiev. La scurt timp, s-a aflat că în aparatul de zbor se aflau 9 persoane, inclusiv ministrul de Interne Denis Monastirski, prim-adjunctul său Evgeni Enin și secretarul de stat al Ministerul Afacerilor Interne, Iuri Lubkovici.

Potrivit ultimelor date ale Serviciului de Stat de Urgență, la locul prăbușirii elicopterului au fost găsiți 14 morți, inclusiv 1 copil și cele 9 persoane care se aflau la bord.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media