Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, va exercita atribuțiile ministrului de Interne, mort în accidentul aviatic de la Brovarî

18 ianuarie 2023, 18:00 Ucraina 286
Igor Klimenko.  Sursa: Aleksandr Sunitsa/UNIAN

Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, va îndeplini temporar atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne, după ce ministrul Denis Monastirski a decedat miercuri dimineața în accidentul aviatic de la Brovarî, împreună cu djunctul său Evgenii Enin și secretarul de stat al Ministerul Afacerilor Interne Iuri Lubkovici. Anunțul a fost făcut de premierul ucraninean Denis Șmihal.

„Guvernul l-a numit pe șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Igor Klimenko, în funcția de viceministru al Afacerilor Interne și i-a încredințat atribuțiile de ministru al Afacerilor Interne. După discuțiile cu Parlamentul, va urma o propunere de numire a unui noul șef al departamentului”, a spus premierul ucrainean.

Șmihal a subliniat că Ministerul Afacerilor Interne este una dintre verigile cheie în securitatea țării, așa că au fost puse în aplicare protocoalele necesare pentru a menține toate procesele gestionabile.

Amintim că un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață, 18 ianuarie, lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din orașul ucrainean Brovarî din regiunea Kiev. La scurt timp, s-a aflat că în aparatul de zbor se aflau 9 persoane, inclusiv ministrul de Interne Denis Monastirski, prim-adjunctul său Evgeni Enin și secretarul de stat al Ministerul Afacerilor Interne, Iuri Lubkovici.

Potrivit ultimelor date ale Serviciului de Stat de Urgență, la locul prăbușirii elicopterului au fost găsiți 14 morți, inclusiv 1 copil și cele 9 persoane care se aflau la bord.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media