Mircea Cărtărescu va lansa cartea „Melancolia” la Stockholm

26 ianuarie 2023, 15:48 Carte 130
Mircea Cărtărescu.  Sursa: edupedu.ro

Volumul „Melancolia”, scris de Mircea Cărtărescu şi publicat de prestigioasa editură Albert Bonniers Förlag, în traducerea semnată de Inger Johansson, va fi lansat în Suedia, pe 16 februarie 2023, de la ora 18.00, la sediul Institutului Cultural Român din Stockholm. Evenimentul de lansare va fi marcat printr-o dezbatere la care participă scriitorul Mircea Cărtărescu, alături de jurnalista şi scriitoarea suedeză Cecilia Hansson, transmite news.ro.

Mircea Cărtărescu, care are zece volume publicate în suedeză, va împărtăşi publicului experienţa de scriere a cărţii „Melancolia‟ şi va răspunde la întrebări din partea publicului. La eveniment, va participa şi traducătoarea Inger Johansson care i-a tradus scriitorului, în limba suedeză, nouă dintre cele mai importante cărţi. La finalul evenimentului, scriitorul va acorda autografe.

Mircea Cărtărescu a devenit cunoscut publicului suedez în 2002, odată cu „Nostalgia‟ (Albert Bonniers Förlag), descrisă în presa locală ca "proză europeană de mare calibru în spiritul modernismului târziu‟ (Svenska Dagbladet). „Nostalgia‟ a fost reeditată anul acesta în Suedia.

După 30 de ani de la apariţia acestei cărţi în România şi după 21 de ani de la prima ediţie din Suedia, scriitorul a revenit cu alte povestiri, reunite sub titlul „Melancolia“.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media