Un traficant de droguri turc, căutat de autoritățile germane prin INTERPOL, a fost prins pe Aeroportul Internațional Chișinău

5 decembrie 2022, 12:15 Societate 75
Cetățean al Turciei, reținut de polițiștii de frontieră.  Sursa: www.border.gov.md

Un cetățean turc a fost reținut duminică, 4 decembrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit Poliției de Frontieră, în timpul procedurii de control, ofițerii au depistat că acesta figurează în baza de date INTERPOL ca fiind căutat de autoritățile germane pentru infracțiuni de trafic de droguri.

Pe numele bărbatului originar din Turcia, în vârstă de 59 de ani, autoritățile germane au emis mandat de arest pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Acesta a sosit pe Aeroportul Internațional Chișinău cu ruta „Londra-Chișinău”. În cadrul procedurilor de control și de verificare a străinului în baza de date INTERPOL, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este căutat de către autoritățile de ocrotire a normelor de drept din Republica Federală Germania.

Străinul a fost reținut pe un termen de 72 ore și escortat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție al municipiului Chișinău, până la luarea unei decizii legale în cazul său.

În același timp, autoritățile moldovenești au expediat organelor de drept din Germania confirmarea și materialele necesare in vederea extrădării persoanei în cauză.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media