Sondaj: Cetățenii Federației Ruse susțin în continuare acțiunile militare ale Rusiei împotriva Ucrainei, în ciuda oboselii tot mai mari de război în ultimele șase luni

4 decembrie 2022, 17:59 Rusia 162
Kremlin.  Sursa: Anadolu Agency

Cetățenii Federației Ruse susțin în continuare acțiunile militare ale Rusiei împotriva Ucrainei, în ciuda oboselii tot mai mari de război în ultimele șase luni, raportează Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) cu referire la datele organizației sociologice independente ruse Levada Center.

Potrivit unui sondaj publicat pe 2 decembrie, 74% dintre ruși susțin acțiunile trupelor ruse în războiul din Ucraina. Dintre aceștia, 42% dintre respondenți „suțin puternic” și 32% „suțin probabil” acțiunile ocupanților.

În același timp, sondajul a arătat că doar 41% dintre respondenți sunt în favoarea ca Rusia să continue operațiunile militare în Ucraina, în timp ce 53% consideră că este necesar ca Rusia să înceapă discuțiile de pace.

O parte mai mică, dar încă semnificativă, a cetățenilor ruși susține – și chiar cu entuziasm – să continue războiul din Ucraina, în ciuda eșecurilor militare ale Rusiei.

„Moralul și sprijinul politic al Rusiei pentru război ar putea să se deterioreze în timp, dacă tendințele actuale continuă”, sugerează ISW.

„Cu Rusia improbabil să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil tot mai dificilă pentru Kremlin'', a explicat ministerul citat.

La începutul războiului, în jur de 80% dintre ruşi susţineau ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială'' în Ucraina.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media