SIS: Cetățeni străini, declarați indezirabili pe un termen de 10 ani pentru activitate subversivă pe teritoriul Republicii Moldova

27 februarie 2023, 16:44 Societate 138
Cetățeni străni, declarați inderizaribi.  Sursa: SIS/ Facebook

În cadrul unor măsuri contrainformative orientate spre depistarea riscurilor în adresa securității naționale, la 27 februarie, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a identificat prezența pe teritoriul Republicii Moldova a doi cetățeni străini, conectați la anumite centre subversive din afara țării.

Aceștia erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară, cu provocarea schimbării prin violență a orânduirii constituționale a Republicii Moldova. La fel, a fost stabilit că cetățenii străini, deghizați în simpli turiști, erau coordonați din umbră de către un grup de persoane afiliat unei rețele conspirative de experți în tehnologii politice și inginerie socială de peste hotare.

Este de notat că, în perioada aflării pe teritoriul național al Republicii Moldova, cetățenii străini au inițiat un complex de acțiuni informativ-subversive de cercetare a diferitor locații în preajma unor sedii guvernamentale și obiective de infrastructură critică. De asemenea, aceștia au participat activ la monitorizarea și documentarea proceselor-social politce din țară și a acțiunilor de protest organizate în capitală de către anumite forțe politice.

Pentru neadmiterea continuării activității subversive de natură să pună în pericol securitatea naţională a Republicii Moldova, în conformitate cu art. 55 alin. (1) din Legea nr. 200/2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de comun Inspectoratul General pentru Migrație au aplicat măsură asiguratorie de declarare a cetățenilor străini drept persoane indezirabile pe un termen de 10 ani, cu îndepărtarea lor de pe teritoriul țării.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media