VIDEO/ „Am să vă iau parovozom după mine”. CNA a publicat o discuție dintre cei doi reținuți în dosarele de corupție de la Criuleni

28 iulie 2021, 20:17 Justiție 1390
Imagini din dosarele de corupție din cadrul Consiliului Raional Criuleni.  Sursa: captură video/CNA

Centru Național Anticorupție publicat înregistrări video și stenograme din dosarele de corupție din cadrul Consiliului Raional Criuleni. Camerele video instalate în biroul arhitectului-șef al Consiliului raional Criuleni au surprins o ceartă între acesta și administratorul unei companii de proiectare. Ambii au fost reținuti astăzi în mai multe dosare de corupție.

Potrivit imaginilor video și stenogramei, arhitectul-șef al Consiliului raional Criuleni și administratorul companiei de proiectare ar discuta activ despre mită, în legătură cu un anumit proiect.

„Dacă mai eşti de acord aşa proiect să îl faci cu 800 de Euro dintre care 2 000 de lei achiţi la bancă, restul ne achiţi nouă, noi ne ducem la Chişinău, facem verificarea proiectului și îţi aducem. Matale primeşti Autorizaţie de construcţie”, a declarat administratorul companiei.Cei doi au fost reținuți astăzi, fiind cercetați în mai multe cauze penale pornite pe fapte de corupere pasivă, activă, trafic de influență și abuz de serviciu. Acțiunile pretins ilegale ale acestora ar fi prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei.

Cauzele au fost pornite la sfârșitul anului 2020, după care au fost conexate într-o singură procedură, cercetările Centrului Național Anticorupție și ale procurorilor constând în administrarea mai multor probe, inclusiv interceptarea bănuiților și documentarea acțiunilor lor audio și video.
Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă închisoare, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media