FOTO/ Rușii se pregătesc de parada de 9 mai: Demonstrație de forță pe fondul războiului din Ucraina

7 mai 2022, 14:21 Rusia 252
Repetiții în Piața Roșie de 9 mai.  Sursa: Ministerul Apărării rus

La Moscova, în Piața Roșie au avut loc astăzi ultimele repetiții generale pentru parada militară pentru a marca cea de-a 77-a aniversare a victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în al doilea război mondial. Ministerul Apărării rus a publicat câteva imagini de la eveniment, demonstrație de forță în mijlocul războiului declanșat acum două luni și jumătate în Ucraina.

La repetițiile paradei din Piața Roșie, de la Moscova, au participat 11.000 de militari. Acesta a inclus ofițeri, sergenți și soldați ai formațiunilor și unităților militare, studenți și cadeți ai instituțiilor militare de învățământ, studenți ai școlilor militare Suvorov și Nakhimov, corpuri de cadeți și membri ai mișcării întregi rusești „Yunarmiya”, precum și reprezentanți ai altor agențiile de aplicare a legii ale FSB, Gărzii Ruse și societății cazaci din întreaga Rusie.

„Coloana mecanizată a implicat 131 de unități de tehnică militară modernă, precum și tehnică istorică - reprezentată de legendarul tanc Pobeda - T-34-85, care a deschis trecerea coloanei mecanizate. 77 de avioane și elicoptere au participat la formarea zborului de paradă a aviației peste Piața Roșie”, anunță Ministerul rus al Apărării.

Potrivit BBC, Participanții la invazia rusă a Ucrainei – o „operațiune militară specială”, așa cum o numesc autoritățile ruse – vor lua parte la o paradă în Piața Roșie pe 9 mai. Acești militari au luat parte sâmbătă la repetițiile de paradă.

În ultimii ani, președintele Vladimir Putin s-a folosit de paradă pentru a prezenta puterea armatei sale, dezvăluind uneori noi arme de ultimă generație. Iar ediția din acest an nu face excepție.

După ce a eșuat la porțile Kievului în fața unor forțe ucrainene mai motivate decât se aștepta și înarmate de Occident, statul major rus a fost nevoit să își revizuiască obiectivele în scădere, restrângând ofensiva în estul și sudul țării.

Fără îndoială, Putin va ține un discurs prin care va transmite un avertisment al „apocalipsei” către Occident, potrivit presei internaționale, însă la sigur nu va menționa pierderea navei sale amiral din Marea Neagră, crucișătorul „Moscova”, care s-a scufundat luna trecută.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, „avionul apocalipsei”, un Il-80 special conceput pentru a-i permite președintelui rus să continue să conducă țara din aer în cazul unui război nuclear, va survola Piața Roșie. De asemenea, vor defila mai multe arme capabile să lanseze rachete nucleare, precum sistemul balistic intercontinental Iars RS-24 și sistemul Iskander cu rază mai scurtă de acțiune.

Parada militară din acest an va avea loc în contextul în care mulți ruși se tem de o mobilizare generală în legătură cu Ucraina, deși Kremlinul a negat că ar fi planificată o astfel de acțiune.

Parada din 9 mai a devenit o tradiție anuală abia după căderea URSS, în 1991.

Putin a transformat-o într-un eveniment-spectacol, cu o producție de televiziune sofisticată, menită atât să intimideze adversarii Moscovei, cât și amplifice patriotismul rușilor.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media