ULTIMA ORĂ/ Descinderi la sediul PSRM în legătură cu dosarul „Kuliok”

2 iunie 2022, 14:06 Justiție 1858
sediul psrm.  Sursa: psrm.md

Procurorii Anticorupție au descins astăzi la sediul central al Partidului Socialiștilor (PSRM) de pe strada Columna din capitală. Potrivit procurorei Mariana Cherpec, aceștia efectuează acțiuni procesuale de ridicare a documentelor în contextul investigațiilor pe dosarul „Kuliok”.

„Procurorii anticorupție efectuează la moment acțiunea procesuală sub forma de ridicare a documentelor la sediul PSRM. Acțiunea de ridicare are loc în contextul efectuarii investigațiilor pe dosarul privind finanțarea ilegală a unui partid politic”, a declarat pentru Replica Media procurora Mariana Cherpec.

Cherpec a menționat că procurorii „au ridicat anumite acte, care nu pot fi comunicate, ținând cont de secretul anchetei”.

Purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a declarat pentru Replica Media că astăzi la sediul PSRM s-au prezentat reprezentanții Procuraturii Anticorupție cu ordonanța de ridicare a mai multor acte și informații ce vizează activitatea contabilă a PSRM. Aceasta a precizat că partidul va veni mai târziu cu o recație la acțiunile PA.

Dosarul „Kuliok” a fost deschis în baza unor înregistrări apărute în spațiul public în vara anului 2019 în care se vede cum oligarhul fugar Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă neagră cu calendar președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

Amintim că fostul șef de stat și actualul președinte de onoare al PSRM a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile începând cu 24 mai 07:00, ora la care a fost reținut, până pe 23 iunie ora 07:00.

În dimineața zilei de marți, 24 mai, ofițerii SIS și CNA, în comun cu procurorii Anticorupție, au descins la domiciliul, dar și în alte locații care au legătură cu fostul președinte și ex-liderul PSRM Igor Dodon în baza unor bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Spre seară Igor Dodon a fost reținut și escortat din casa sa din sectorul Buiucani în izolatorul Direcției de Poliție Chișinău, de pe Tighina 6, pe data de 24 mai, după mai bine de 10 ore de percheziții. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media