Sechestru pe mai multe bunuri ale lui Igor Dodon. Fostul șef de stat, așteptat la Procuratura Anticorupție

23 iunie 2022, 15:06 Justiție 404
Igor Dodon la Judecătoria Ciocana, 26 mai 2022.  Sursa: captură video

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este așteptat astăzi la sediul Procuraturii Anticorupție. Acesta urmează a fi informat despre decizia procurorilor de a aplica sechestru pe o serie de bunuri care ar avea legătură cu dosarul în care este vizat.

Solicitată de Replica Media, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale, a declarat că Igor Dodon a fost invitat astăzi la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință hotărârea prin care s-a dispus punerea sub sechestru a anumitor bunuri în procesul investigației penale în care acesta este vizat.

Cherpec a precizat că informarea lui Igor Dodon privind hotărârile de aplicare a sechestrului reprezintă o acțiune procesuală obligatorie prevazută de Codul de procedura penală.

Procurora nu a oferit mai multe detalii, menționând că Procuratura Anticorupție va reveni cu informații la subiect după terminarea acțiunii procesuale.

La scurt timp, Igor Dodon a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în care a acuzat procurorii de jocuri propagandistice, scopul cărora, în opinia sa, este de a „continua telenovela dosarului Dodon” pentru ca lumea să aibă ce discuta.

Fostul șef de stat insistă că dosarul în care este vizat este un dosar politic fals, cusut cu ață galbenă și care nu ar avea succes juridic.

„Ce face o echipă de procurori care au fabricat un dosar politic fals, cusut cu ață galbenă, dar nu au probe suficiente și convingătoare? Ei încearcă să transfere dosarul în spațiul public, pentru a impresiona presa și cetățenii cu cifre și detalii denaturate.

Igor Dodon a spus că dosarul deschis pe numele său „este sortit eșecului și va deveni una din cele mai rușinoase și grave pagini în istoria Procuraturii Generale” și a promis că „faptele de abuz n.red. ale procurorilor) nu vor rămânea nepedepsite”.


Amintim că la 21 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit arestul la domiciliu cu 30 de zile al lui Igor Dodon, în timp ce cumnatul acestuia, Petru Merineanu, a primit încă 20 de zile de arest preventiv.
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media