Nici Procuratura Generală, nici PCCOCS nu a recepționat vreo informație de la IGP despre deputații care au încălcat legea privind panglica Sf. Gheorghe

11 mai 2022, 16:12 Justiție 162
Deputați BCS care au purtat panglica Sf. Gheorghe de 9 Mai.  Sursa: Replica Media

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru portalul Anticorupție.md că au fost prezentate Procuraturii Generale 17 procese-verbale deschise în cazurile deputaților care au purtat panglica bicoloră „Sfântul Gheorghe”, interzisă prin lege, în timpul manifestărilor de 9 Mai. Totuși, procurora de la PG Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, ne-a precizat că instituția nu a recepționat o astfel de informație.

„La moment, Procuratura nu a recepționat o asemenea informație de la IGP. În momentul în care vom primi informația se vor întreprinde toate acțiunile conform procedurii legale”, a declarat pentru Replica Media procurora Mariana Cherpec.

Tot astăzi, zdg.md a scris, la același subiect, că în privința deputaților a fost sesizată Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, procuratura specializată din cadrul Procuraturii Generale. Însă, nici PCCOCS, deocamdată, nu a primit o oarecare informație pe acest caz, ne-a spus purtătorul de cuvânt Emil Gaitur.

Amintim că, la 9 Mai, în centrul capitalei s-a desfășurat marşul „Regimentului Nemuritor”, organizat de Comitetul Național Coordonator „Victoria”, sub umbrela Partidului Socialiștilor. În fruntea coloanei a defilat președintele de onoare al PSRM Igor Dodon la braț cu soția sa Galina, alături de colegii săi de partid, între care deputații Zinaida Greceanîi, Vlad Batrîncea, Bogdat Țîrdea, Vladimir Odnostalco și Grigore Novac.

Lângă aceștia au fost și membrii fostului Guvern socialist - fosta viceprim-ministră pentru Reintegrare, actuala membră a Comitetului Executiv al PSRM - Olga Cebotari, ex-ministrul de Interne Pavel Voicu, dar și fostul ministru al Apărării Victor Gaiciuc. De asemenea, au fost prezenți colegii de bloc al socialiștilor - comuniștii Oleg Reidman, Constantin Starîș, Diana Caraman.

Majoritatea dintre aceștia au sfidat legea și și-au agățat în piept panglica „Sfântul Gheorghe”, unul dintre simbolurile agresiunii ruse în Ucraina.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media