ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon urmează a fi cercetat penal în dosarul „Kuliok”. PG a dispus urmărirea penală pe marginea imaginilor în care apare fostul președinte de stat, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov

18 mai 2022, 18:56 Justiție 413
Dosarul „kuliok”.  Sursa: Iurie Reniță/Facebook

Fostul președinte al Republicii Moldova și actualul președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, ar putea fi cercetat penal în dosarul denumit „Kuliokul” pe marginea imaginilor apărute în spațiul public la întâlnirea dintre fostul șef de stat, oligarhul Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, omul de încredere al fostulu lider al Partidului Democrat (PDM).

„Confirmăm că astăzi, 18 mai, procurorul general interimar, Dimitru Robu, a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute in spațiul public in vara anului 2019. Vom reveni ulterior cu mai multe detalii”, a declarat pentru Replica Media procurora de la Procuratura Generală Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind menținerea ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva ex-liderului PSRM Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki, în cazul pungii negre cu calendar oferite de Vladimir Plahotniuc președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM, dosar denumit „Kuliok”.

Amintim că în primăvara anului 2019, în spațiul public a apărut o înregistrare în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă neagră cu calendar, președintelui de atunci Igor Dodon, în timp ce aceștia discutau despre salariile pentru membrii PSRM.

Pe 18 mai, Alexandru Stoianoglo, pe atunci procuror general, a declarat la o conferință de presă că Vladimir Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului.

La scurt timp, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat o investigație în baza acestui caz. PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media