Romanul „Război și Pace”, dar și alte opere literare care elogiază armata rusească vor fi excluse din curricula școlară din Ucraina

7 iunie 2022, 16:20 Ucraina 110
Lev Tolstoi, „Război și Pace”.  Sursa: anticariat-unu.ro

Viceministrul Educației al Ucrainei Andrei Vitrenko a anunțat modificări în programul educațional de la 1 septembrie 2022. Astfel, în școlile din Ucraina nu va mai fi predat romanul scriitorului rus Lev Tolstoi, „Război și Pace”, transmite presa din Ucraina.

Mai mult, vor fi excluse și alte opere din literatură care elogiază aramata rusească.

„Toate acestea vor fi complet excluse din literatura străină. Ei bine, de exemplu, Război și Pace. Astfel de lucruri nu vor mai fi studiate în Ucraina. Adică tot ce cântă „trupele orci” va dispărea din programul literaturii străine”, a spus Vitrenko.

Potrivit viceministrului, în conformitate cu ordinul Ministerului Educației și Științei, s-au creat grupuri de lucru de înaltă profesionalitate, care lucrează deja la schimbări în programa școlară.

Întrebat despre soarta operelor altor scriitori ruși, care ar putea fi și ei excluși din programa școlară, Vitrenko a răspuns că au existat discuții pe această temă între profesioniști, după care se va lua o decizie.

„Ca să fiu sincer, acum sunt în desfășurare discuții la nivel profesional - sunt foarte tensionate. Membrii grupurilor de lucru, care au fost selectați de ministerul nostru, vor ajunge, sunt sigur, la o înțelegere, și vom vedea un program actualizat despre literatura străină”, a răspuns Vitrenko.

Anatol
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media