Șeful Moldovagaz, bănuit de „samavolnicie și delapidare a averii străine” într-un dosar privind gestionarea carierei Micăuți

14 aprilie 2022, 17:16 Justiție 183
Vadim Ceban, Moldovagaz.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Directorul S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a fost citat la procuratură într-un dosar privind gestionarea carierei Micăuți. Anunțul a făcut de Ceban pe canalul său de Telegram, unde a menționat că acțiunile au avut loc acum șapte ani, pe când a fost directorul societății pe acțiuni catre deține cariera, și că va colabora cu organul de urmărire penală.

„Procuratura Generală investighează activitatea SA „Cariera Micăuți”, a cărei director am fost timp de 8 luni, în perioada 2014-2015. Prin această procedură standard, pe care unii reprezentanți din presă o califică drept ceva senzațional, trec toți cei care au stat la conducerea instituției. Desigur, sunt gata să ofer organelor de drept toată informația necesară și să dau orice explicații, pe cât este posibil după 7 ani”, a mai spus Ceban pe canalul său de Telegram.

Solicitată de Replica Media, procurora Mariana Cherprec, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale, a declarat că la 13 aprilie 2022 actualul șef de la Moldova Gaz, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunilor de samavolnicie (art.352 alin.(3) din Codul penal) și delapidare a averii străine, care a produs daune în proporții deosebit de mari, acțiuni săvârșite în complicitate cu mai multe persoane și cu folosirea situației de serviciu (art.42, art.191 alin.(5) din Codul penal).

Cherpec a menționat că acesta este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul gestionării frauduloase al SA „Cariera Micăuți” în perioada anilor 2014-2015, atunci când deținea funcția de director general al acestei societăți comerciale.

„La moment în cadrul acestei cauze penale au statut de bănuiți patru persoane, urmând a fi audiate și alte persoane. Cu detalii despre circumstanțele cazului vom reveni ulterior cu informații suplimentare”, a mai spus reprezentanta PG.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media