Anonymous a spart site-ul Roskomnadzor. Hackerii au publicat pe internet o bază de date de 820 GB

10 martie 2022, 19:24 IT 3176
Anonymous.  Sursa: unsplash

Grupul de hackeri Anonymous anunță că a spart baza de date a Roskomnadzor, Serviciul Federal de Supraveghere în Sfera Telecomunicațiilor, Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor în Masă din Rusia.

„Sursa, care face parte din Anonymous, a considerat urgent că poporul rus ar trebui să aibă acces la informații despre guvernul lor. Ei și-au exprimat, de asemenea, opoziția ca poporul rus să fie separat de mass-media independentă și de lumea exterioară”, anunță grupul de hackeri, potrivit ddosecrets.substack.com.

Hackerii au publicat pe Internet baza de date de 820 GB, care conține peste 360 de mii de fișiere.

Potrivit sursei citate, conform marcajelor de timp, unele dintre fișiere sunt de dată recentă, precum 5 martie 2022.

Utilizatorii sunt sfătuiți să fie foarte atenți, deoarece unele directoare, cum ar fi ПОЧТА Приемная (n.r. Oficiul Poștal), par să conțină un număr mare de atașamente de e-mail.

„Atașamentele de e-mail sunt adesea un vector de malware și tentative de phishing, așa că folosiți prudență și instrumente precum Dangerzone și altele”, atenționează Anonymous.


La 7 martie, gruparea de hackeri Anonymous susținea că a piratat televiziunilor de stat rusești pentru a difuza imagini ale războiului din Ucraina. Pe contul de Twitter Anonimous a anunțat că grupul este implicat în „cea mai mare operațiune dintotdeauna”.

Menționăm că Replica Media nu poate verifica independent veridicitatea acestor informații.

Amintim că la 25 februarie, în cea de-a doua zi de invazie a Rusiei în Ucraina, hackerii de la Anonymous au declarat un „război cibernetic” Rusiei. De atunci, hackerii și-au asumat responsabilitatea pentru atacul cibernetic asupra canalului de televiziune rusesc Russia Today (RT), dar și asupra mai multor site-uri guvernamentale ruse.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media