Principalul consilier al președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, spune când ar putea avea loc întâlnirea între Zelenskiy și Putin

10 aprilie 2022, 16:50 Ucraina 388
Mihail Podoleak, consilierul președintelui Vladimir Zelenski.  Sursa: www.unian.net

Consilierul prezidențial al președintelui Ucrainei, Mihailo Podoliak, a declarat într-o intervenție televizată că Vladimir Zelenski s-ar putea întâlni cu președintele rus Vladimir Putin doar după confruntarea majoră care se preconizează în regiunea Donbas, scrie The Guardian.

„Ucraina este pregătită de lupte grele. Ucraina trebuie să le câștige, mai ales în Donbas. Și, după aceea, Ucraina va avea o poziție de negocieri mai puternică, poziție din care poate dicta anumite condiții. După aceea, președinții se vor întâlni. Asta ar putea dura două sau trei săptămâni”, a declarat Mihailo Podoliak duminică, potrivit The Guardian.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a cerut pe parcursul săptămânii precedente țărilor NATO să acorde imediat asistență Kievului, altfel va fi prea târziu. Kuleba avertizează că bătălia pentru Donbas va fi similară cu cel de-al Doilea Război Mondial - cu manevre operaționale mari, mii de tancuri, avioane și vehicule blindate.

„Fie ne ajutaţi acum - şi vorbesc de zile, nu de săptămâni -, fie ajutorul vostru va veni prea târziu. Şi mulţi oameni vor muri, mulţi civili îşi vor pierde casele, multe sate vor fi distruse dacă acest ajutor soseşte prea târziu”, a susţinut ministrul ucrainean în faţa presei.

„În momentul la care vorbim, bătălia pentru Donbas este în desfăşurare, (dar) nu şi-a amploarea maximă. În fiecare zi, cele mai grele lupte au loc în această parte a Ucrainei şi multe altele vor urma, din păcate”, a spus Kuleba.

„Bătălia pentru Donbas va aminti de cel de-al Doilea Război Mondial, cu operaţiuni extinse, mişcări de trupe, angajarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie. Aceasta nu va fi doar o operaţiune locală cum am văzut în pregătirile Rusiei”, a explicat ministrul ucrainean.

Rusia nu renunță la ofensivă în Ucraina, ci se va concentra asupra preluării totale a regiunii Donbas în următoarele săptămâni, a declarat marți și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

„Observăm mișcări semnificative de trupe (ruse) care părăsesc regiunea Kievului, se regrupează, se reînarmează și își refac proviziile, pentru a se concentra asupra estului” Ucrainei, a spus șeful NATO marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Ofensiva din estul Ucrainei este principala activitate a trupelor ruse, potrivit serviciilor secrete britanice. Avioanele și artileria ruse lovesc de-a lungul părții de Est a Ucrainei. Marea Britanie confirmă că armata rusă are un moral scăzut, lipsă de personal și provizii.

Informația este confirmată și Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, menționând că ocupanții ruși continuă să se pregătească pentru ofensiva din estul Ucrainei, regrupând trupele pentru a finaliza formarea grupului ofensiv.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media