VIDEO/ Zelenskiy cere liderilor lumii care discută cu conducerea de la Moscova să ceară eliberarea din captivitate a primarului orașului Melitopol: „Eu personal l-am sunat deja pe cancelarul german și am vorbit și cu președintele francez”

12 martie 2022, 14:34 Ucraina 240
Vladimir Zelenskiy.  Sursa: president.gov.ua

În noua sa adresare video, președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a declarat că a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron în privința primarului orașului Melitopol, Ivan Fedorov, care a fost răpit de soldații ruși. De asemenea, liderul de la Kiev a făcut apel către toți liderii lumii care discută cu conducerea de la Moscova să ceară eliberarea din captivitate a primarului Fedorov.

„Vorbim constant cu partenerii despre această situație cu primarul nostru. Cererea este simplă - să-l elibereze imediat din captivitate. Facem apel la toți liderii lumii care vorbesc cu Moscova - Franța, Germania, Israel și altele. Eu personal l-am sunat deja pe cancelarul german Olaf Scholz și am vorbit cu el. Am discutat și cu președintele francez Emmanuel Macron. Voi vorbi cu oricine este nevoie doar ca oamenii noștri să fie eliberați. Sperăm ca liderii lumii să arate cum pot influența în această situație”, a declarat Vladimir Zelenskiy.

De asemenea, șeful statului ucrainean a adăugat că armata rusă a suferit cele mai mari pierderi din ultimele decenii - 360 ​​de tancuri, 1205 vehicule blindate, fără a număra pierderile din luptele din această noapte și din această dimineață.

„Dinamica pierderilor infidelilor în ziua a 17-a este deja de așa natură încât putem spune cu încredere: aceasta este cea mai mare lovitură pentru armata rusă din ultimele decenii. Nu au pierdut niciodată atât nicăieri. Deja aproximativ 60 de avioane. Peste 80 de elicoptere. Sute și sute de alte echipamente, inclusiv cele mai moderne modele, cu care Rusia se mândrește mereu”, a spus Zelenskiy.

Președintele Ucrainei a mai precizat că conducerea țării lucrează împreună cu europenii în două direcții - aderarea Ucrainei de la UE și adoptarea noilor sancțiuni.

„Lucrăm cu Comisia Europeană pentru a coordona toate procedurile pentru aderarea noastră către UE cât mai repede posibil. Al doilea - important, prioritar - sancțiuni. Așteptăm un nou pachet de sancțiuni europene împotriva Federației Ruse care să o încurajeze la pace. Moscova să înțeleagă, economia lor pur și simplu nu va supraviețui acestui război”, spune liderul de la Kiev.

„Acum este momentul care ne cere să fim eficienți și în problemele de rutină. Făceți-vă treaba sută la sută, ajutați colegii, aveți grijă de cei dragi. Și în același timp să dăm tot ce este necesar pentru apărarea noastră, pentru armata noastră, pentru soldații și apărătorii noștri. Acesta este un război național. Acesta este un război popular. Acesta este războiul nostru. Acesta este un război pentru independența noastră, nu doar a statului, dar pentru tot ce a fost, este și va fi ucrainean în lume. Glorie Ucrainei!”, a încheiat Zelenskiy.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media