Ministrul apărării Serghei Șoigu a reapărut, după o absenţă de două săptămâni

26 martie 2022, 13:32 Rusia 521
Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.  Sursa: Vadim Savitskii/Serviciul de presă al Ministerului rus al apărării

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a apărut pentru prima dată în public sâmbătă după două săptămâni de absenţă. Ministerul rus al apărării a publicat un video în care Şoigu este văzut la o întrevedere cu conducerea Ministerului Finanțelor în cadrul căreia s-a discutat bugetului înarmării Rusiei, transmite Agerpres. La aceeași întrevedere, Șoigu a spus că „ordinul de apărare a statului este executat conform planului, în ciuda dificultăților”.

„Având în vedere dificultățile pe care le întâmpinăm astăzi, îndeplinim ordinul de apărare a statului așa cum s-a planificat. Având în vedere că finanțarea bugetară în acest an a depășit cu 15% anul precedent, trebuie firește să ne gândim la ce să acordăm o atenție deosebită la îndeplinirea sarcinile ordinului de apărare a statului”, a spus ministrul rus, citat agenția de presă TASS.

Șoigu a menționat că, în ciuda sancțiunilor anti-ruse, astăzi nivelul de încheiere a contractelor de stat este de 85%.

Potrivit ministrului rus, prioritățile armatei ruse sunt armele cu rază lungă de acțiune de înaltă precizie, echipamentele aviatice, precum și menținerea pregătirii pentru luptă a forțelor nucleare strategice. „Ținând cont de desfășurarea unei operațiuni militare speciale, în acest an este necesar să se mențină ritmul stabilit pentru furnizarea trupelor cu arme avansate, inclusiv sisteme robotizate, suport informațional și război electronic, precum și, bineînțeles, ca a fost întotdeauna, logistică”, a spus Shoigu.

Imaginile nu sunt datate, dar ministrul apărării face referire la un moment dat la o întâlnire cu ministrul finanţelor şi care, conform agenţiilor de presă ruse, ar fi avut loc pe 25 martie, vineri.

La reuniune au mai luat parte o serie de înalţi responsabili ai armatei ruse, inclusiv şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, care, la fel ca și Şoigu, nu mai fusese văzut în public de ceva vreme.

Serghei Şoigu nu a fost văzut public în perioada 11-24 martie, iar joi a apărut pentru scurt timp într-un videoclip lansat de preşedintele rus Vladimir Putin.

Șoigu ar fi suferit de un atac de cord, după ce a fost acuzat de Putin „se eşecul complet al invaziei Ucrainei”, a scris consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Geraşcenko.

Potrivit acestuia, Şoigu, în vârstă de 66 de ani, se recuperează în prezent la spital.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media