ULTIMA ORĂ/ Parlamentul European și-a ales noul președinte. Roberta Metsola a fost votată de 458 de europarlamentari

18 ianuarie 2022, 12:09 UE 123
Roberta Metsola.  Sursa: captură video/privesc.eu

Roberta Metsola a fost aleasă, astăzi, 18 ianuarie, în funcția de președintă a Parlamentului European, în cadrul sesiunii plenare la Strasbourg.

Roberta Metsola, care împlineşte 43 de ani chiar marţi, devine astfel cea mai tânără persoană ce deţine această funcţie.

La funcția de președinte al Parlamentului European au candidat trei europarlamentare, care au obținut următorul rezultat:

Roberta Metsola (membră a grupului Partidului Popular European (PPE) - 458 de voturi;

Alice Bah Kuhnke (membră a Grupului Verzilor/Alianța Liberă Europeană) - 101 voturi;

Sira Rego (membră a Stângi Unite Europene/Stânga Verde) - 57 voturi.

Funcţia a fost deţinută de italianul David Sassoli, decedat în urmă cu o săptămână la vârsta de 65 de ani, la centrul oncologic din Aviano, în Italia, unde fusese spitalizat în 26 decembrie ca urmare a unei „complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar”. Mandatul lui Sassoli se încheia în această lună, la jumătatea legislaturii de cinci ani a Parlamentului European.

David Sassoli a fost ales preşedinte al Parlamentului European în 2019 cu sprijinul principalelor două familii politice europene - PPE şi S&D - şi al eurodeputaţilor din grupul Renew Europe.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media