Reacția ministrului Spînu, după ce Gazprom a anunțat că ar putea sista livrarea gazului către Republica Moldova

22 noiembrie 2021, 19:26 Economie 1057
Andrei Spînu.  Sursa: Replica Media

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a confirmat că autoritățile de la Chișinău au primit o notificare de la gigantul rus „Gazprom” precum că ar putea opri livrările gazelor naturale către țara noastră în 48 de ore din cauza lipsei de plată în temeiul actualului contract.

„Pot confirma că Moldovagaz a primit o astfel de scrisoare, dar încă nu am făcut cunoștință până la capăt cu ea. Din acest motiv mâine vom reveni cu un comentariu după ce vom face cunoștință și vom ști exact la ce se referă”, a declarat pentru Replica Media Andrei Spînu.

Amintim că purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kupriyanov, a declarat că „în conformitate cu contractul, a notificat partea moldovenească că în 48 de ore livrările de gaze către Moldova vor fi oprite”, a spus Kupriyanov, transmite TASS.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media