VIDEO/ Deși Natalia Moloșag a cerut anularea cererii de demisie, Parlamentul a declarat vacant mandatul de Avocat al Poporului: Cine va asigura interimatul funcției

9 decembrie 2021, 12:44 Politică 263
Avocatul Poporului.  Sursa: agora.md

Deși Natalia Moloșag a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova, plenul Legislativului a declarat vacant mandatul de Avocat al Poporului, în ședința plenară de astăzi, 9 decembrie.

Totodată, până la numirea de către Parlament a unui nou Avocat al Poporului, atribuțiile vor fi îndeplinite de Maia Banarescu - avocată a poporului pentru drepturile copilului.

Amintim că, la două luni de la numire în funcția de Avocat al Poporului, Natalia Moloșag a demisionat. Plecarea acesteia din funcție a rezultat în urma scandalului iscat zilele trecute, după ce aceasta a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism.

A doua zi de la declanșarea scandalului, miercuri, 1 decembrie, Natalia Moloșag a ieșit în fața presei cu mai multe explicații la acest subiect, însă declarase că este gata să-și dea demisia în urma prezentării rezultatelor controlului inițiat în cadrul Oficiului de organele competente ale statului. Moloșag a calificat informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

Ulterior, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, și un grup de foști și actuali angajați ai Oficiului Avocatului Poporului au venit cu o declarație comună în care resping toate învinuirile aduse de Moloșag.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media