Consiliul Audiovizualului are o nouă componență. Parlamentul a numit în funcţie cei șapte membri propuși de comisia de profil

3 decembrie 2021, 11:54 Politică 235
Consiliul Audiovizualului.jpg.  Sursa: Replica Media

Parlamentul a aprobat noua componență a Consiliului Audiovizualului, pe un termen de șase ani. Proiectul de hotărâre a fost votat de 86 de deputați.

Fiecare candidat în parte a acumulat:

Dabija Orest - 82 de voturi;
Turea Larisa - 85 de voturi;
Crestenco Tatiana - 85 de voturi;
Mihalevschi Ruslan - 80 de voturi;
Vițu-Eșanu Liliana - 85 de voturi;
Gonța Ana - 84 de voturi;
Rîbca Eugeniu - 84 de voturi;

Potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

La 11 noiembrie, în urma modificării Codului serviciilor media audiovizuale, cu votul a 55 de deputați, întreaga componenență a Consiliul Audiovizualului (CA) din Republica Moldova va fi demisă. Asta după ce șefa CA, Ala Ursu-Antoci, a prezentat raportul de activitate a Consiliului, pentru anul 2020, însă a fost respins de Legislativ.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media