S.A. Termoelectrica are un nou director interimar: Cine este Vasile Leu

2 decembrie 2021, 12:31 Politică 369
Vasile Leu.  Sursa: APP/Facebook

Începând de astăzi, 2 decembrie, S.A. Termoelectrica va fi condusă de un nou director general interimar. Este vorba despre Vasile Leu, doctor în științe tehnice cu o experiență de aproape 25 de ani de activitate, după ce Veaceslav Eni a plecat din funcție la câteva zile după ce a fost recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită.

Agenția Proprietăți Publice (APP) anunță că noua conducere a fost prezentată echipei de către directorul general Eugeniu Cozonac, dar și de președintele Consiliului Societății pe Acțiuni Termoelectrica, Sergiu Chicu.

Licențiat în urbanism și arhitectură, doctor în științe tehnice, Vasile Leu are o experiență de circa 25 de ani în domeniul energetic. Acesta a activat anterior ca inginer coordonator al Laboratorului Dirijarea Proceselor Termice prin metode electrice, apoi a fost șef adjunct al Direcției principale Termoenergetică din cadrul Ministerului Energeticii.

În perioada 2003 - 2014 a deținut funcția de Director Tehnic în cadrul Societății pe Acțiuni „Termocom”, iar din 2014 și până în prezent a deținut funcția de Șef al secției investiții energie termică și cogenerare a Departamentului gaze naturale și energie termică din cadrul ANRE.

Amintim că, Veaceslav Eni a demisionat de la conducerea Termoelectrica la câteva zile după ce a fost recunoscut de Procuratura Anticorupție în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită. Potrivit informațiilor, procurorii au acumulat probe că în perioada 2015 – noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului ar fi depășit veniturile înregistrate cu aproape patru milioane de lei.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media