DOC/ Declarația postului de televiziune TV8, după dezvăluirile făcute de jurnalista Natalia Morari

8 septembrie 2021, 16:26 Societate 611
Postul de televiziune TV8.  Sursa: tv8.md

Postul de televiziune TV8 a publicat o declarație, după ce jurnalista și fondatoarea acestui post de televiziune Natalia Morari a recunoscut că tatăl fiului său este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, prin care se precizează că moderatoarea emisiunii „Politica” și-a anunțat colegii despre „conflictul de interese” existent, în cadrul ședinței comune de ieri, 7 septembrie, a membrilor Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, și a Consiliului de administrare al Asociației.

„Conducerea postului TV8 informează că, începând cu data de 7 septembrie 2021, Natalia Morari și-a depus demisia din funcția de președinte al Asociației și și-a retras calitatea de membru al Consiliului de administrare al A.O. „Media Alternativă” și, prin urmare, nu este în poziția să participe la luarea deciziilor și în administrarea postului de televiziune. Totodată, începând cu data de 7 septembrie 2021, urmare a anunțului ei de a-și suspenda emisiunea, TV8 anunță despre retragerea definitivă a emisiunii „Politica Nataliei Morari” din grila de emisie a postului. Deciziile conducerii TV8 sunt dictate de Codul deontologic al jurnalistului, politica editorială internă, și misiunea și valorile TV8”, se arată în declarația emisă de postul TV.


Directorul executiv al Asociației ADEPT, Igor Boţan, a fost ales noul președinte al Asociației Obștești „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, după ce Natalia Morari a anunțat că se retrage temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8, urmare a dezvăluirilor făcute de jurnalistă despre tatăl fiului său.

Cunoscuta jurnalistă și moderatoare de televiziune Natalia Morari anunță că-și ia o pauză din activitatea sa și se retrage din Consiliul de Administrație a Televiziunii TV8. Morari recunoaște că tată copilului său este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon și declară asta pentru ca să nu fie șantajată și amenințată de angajații din Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari și a îndemnat-o să se adreseze la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media