Alarma cu bombă la Președinție s-a dovedit a fi falsă. Persoana care a alertat poliția a fost identifcată

7 decembrie 2021, 10:49 Societate 273
Alertă cu bombă la Președinție.  Sursa: Replica Media
Teritoriul Președinției a fost încercuit în dimineața zilei de marți, 7 decembrie, din cauza unei amenințări cu bombă. Alerta s-a deovedit a fi una falsă, iar persoana care a sunat la 112 s-a dovedit a fi un tânăr de 30 de ani, aflat la evidența psihiatrului.

„La data de 07 decembrie 2021 orele 10:20, un bărbat necunoscut a sunat la serviciul 112 și a spus că deține informații precum că un bărbat confecționează acasă bombe si el presupune ca ar urma să plaseze una în clădirea Președinției. Polițiștii au dispus acțiuni de identificare a persoanei care a făcut apelul, astfel în urma măsurilor întreprinse, a fost identificată. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, care stă la evidența medicului psihiatru. Anterior a mai făcut astfel de apeluri. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat Natalia Stati.

Consiliera pe comunicare a președintei Maia Sandu, Sorina Ștefîrță, a spus că persoana care dat alarma nu ar fi la prima abatere de acest gen.

Știrea inițială, ora 10:30: Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, care a spus că va reveni ulterior cu mai multe detalii.

Toate persoanele din clădirea prezidențială sunt evacuate, iar agenții de patrulare încearcă să limiteze traficul automobilelor în zonă.

Angajații Bombteh și câinele dresat din cadrul subdiviziunii MAI intră în clădire pentru a cerceta încăperile.

Știrea se actualizează...

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media