COVID-19: R. Moldova a depășit pragul roșu de incidență a infectărilor, iar mortalitatea a crescut cu 27% în ultima săptămână

20 octombrie 2021, 11:44 Sănătate 107
Svetlana Nicolăescu, secretara de stat a Ministerului Sănătății.  Sursa: msmps.gov.md

În săptămâna precedentă Republica Moldova a înregistrat o incidență de 265 de cazuri de infectare cu COVID-19 la 100 de mii de populație, ceea ce înseamnă că a fost depășit nivelul stabilit de prag roșu, care constituie 250 de cazuri la 100 de mii populație. În același timp, mortalitatea COVID-19 a crescut cu 27%, a anunțat Svetlana Nicolăescu, secretara de stat a Ministerului Sănătăţii miercuri, 20 octombrie, într-o conferinţă de presă.

Potrivit secretarei de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu, în săptămâna precedentă în Republica Moldova au fost înregistrate 9.902 cazuri de infectare, ceea ce prezintă o incidență la nivel național de 265 de cazuri la 100 de mii de populație, iar acest lucru înseamnă că am depășit nivelul stabilit de prag roșu, care constituie 250 de cazuri la 100 de mii populație.

„Pe parcursul săptămânii trecute, în mediu, în fiecare zi am înregistrat 1.412 cazuri noi. Cu ritmul curent de creștere a numărului de cazuri, ne apropiem de numărul record care a fost înregistrat în luna martie, în valul anterior, când pe săptămână se înregistrau în medie aproximativ 11 mii de cazuri”, a adăugat Svetlana Nicolăescu.

Secretara de stat a MSMPS a spus că că și mortalitatea este în continuă creștere - în ultima saptamana au fost înregistrate 217 cazuri de deces la pacienții cu COVID-19, o creștere cu 27% a mortalității față de săptămâna precedentă.

În prezent, în Republica Moldova sunt câteva teritorii care prezintă cea mai mare îngrijorare - municipiile Bălți și Chișinău, care au înregistrat cel mai înalt nivel de intensitate a procesului epidemiologic, și patru teritorii administrative - Glodeni, Anenii Noi, Sîngerei și Basarabeasca, care au depășit nivelul pragului roșu de incidență a infectărilor cu COVID-19 la 100 de mii de populație.

Totodată, Svetlana Nicolăescu a menționat că o intensitate îngrijorătoare a procesului epidemiologic se atestă la hotarul cu România.


Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media