Prima discuție telefonică a Nataliei Gavrilița cu noul premier al României, Nicolae Ciucă: „Am convenit cu omologul meu stabilirea unei întâlniri în perioada imediat următoare”

26 noiembrie 2021, 14:02 Politică 128
Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și noul premier al României, Nicolae-Ionel Ciucă.  Sursa: Natalia Gavrilița/ Facebook

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița în cadrul unei discuții telefonice de astăzi, 26 noiembrie, l-a felicitat pe omologul său, noul premier al României, Nicolae-Ionel Ciucă, cu numirea sa în funcție și a convenit asupra stabilirii unei întâlniri în perioada imediat următoare.

„L-am felicitat pe omologul meu cu numirea în funcție, i-am urat succes în activitate și am apreciat ajutorul acordat de partea română țării noastre pentru gestionarea crizei energetice și celei legate de COVID-19. Am discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie, și care face referință la angajamentele ambelor părți pe domenii importante, inclusiv infrastructura de transport, comunicații și societatea informațională, cooperarea regională și teritorială, asistența oficială pentru dezvoltare, interconexiune energetică etc. Prim-ministrul României și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a susține toate acțiunile incluse în Foaia de parcurs. Totodată, am convenit cu omologul meu stabilirea unei întâlniri în perioada imediat următoare”, a scris Natalia Gavrilița pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Nicolae Ciucă a trecut, ieri, 25 noiembrie, de votul de învestire din Parlamentul României. Executivul susţinut de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi naţionale a fost votat cu 318 voturi „pentru” şi 126 „împotrivă”. Pentru a trece, era nevoie cel puțin 234 de voturi.


Lista Guvernului PNL - PSD - UDMR este următoarea:

- prim-ministru - Nicolae Ciucă

- vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu

- vicepremier - Kelemen Hunor

- ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Cseke Attila

- ministrul Finanţelor - Adrian Câciu

- ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Dan Vîlceanu

- ministrul Economiei - Florin Spătaru

- ministrul Antreprenoriatului şi Turismului - Constantin-Daniel Cadariu

- ministrul Energiei - Virgil Popescu

- ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Adrian Chesnoiu

- ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila

- ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Tanczos Barna

- ministrul Educaţiei - Sorin Cîmpeanu

- ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale - Marius Budăi

- ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse - Gabriela Firea

- ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu

- ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Florin Roman

- ministrul Sportului - Eduard Novak

- ministrul Justiţiei - Cătălin Predoiu

- ministrul Afacerilor Interne - Lucian Bode

- ministrul Apărării Naţionale - Vasile Dîncu

- ministrul de Externe - Bogdan Aurescu.

Criza politică din România a fost declanșată în 1 septembrie, după ce Florin Cîțu l-a revocat pe ministrul USR Stelian Ion, decizie care a provocat ieșirea USR de la guvernare și o moțiune de cenzură în urma căreia Guvernul Cîțu a fost demis.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media