ULTIMA ORĂ! Nata Albot anunță că se retrage de pe lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate

21 mai 2021, 22:17 Politică 3759
Nata Albot.  Sursa: captură ecran/ „Internetu' Grăiește”

Nata Albot anunță că se retrage de pe lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în această seară în cadrul emisiunii „Internetu' Grăiește”.

„Am decis să mă retrag de pe lista PAS. Chiar dacă eu nu mă simt vinovată pentru ceea ce s-a întâmplat. Dar înțeleg că aș putea face acum mai mult rău decât bine pentru Partidul Acțiune și Solidaritate”, a declarat Albot.

Nata Albot a venit cu o reacție după ce în spațiul public au ajuns informații precum că jurnalista ar fi fost prinsă acum patru ani cu mai puțin de un gram de marijuana de polițiștii de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„În decembrie, acum cinci ani, eu revenisem în R. Moldova de la Montreal pentru a organiza mai multe evenimente. Totodată planificasem și o plecare la București pentru două zile. Cu o seară înainte de plecare am fost la un eveniment. Trebuia să mă întalnesc cu un prieten într-un local din Chișinău. La un moment cineva mi-a zis că uite este un pachet de țigări și că cineva l-a uitat. Mi-a propus să-l iau pentru a nu-l arunca, atunci i-am zis că nu fumez. Tot atunci mi-am adus aminte că un prieten de al meu fumează și am decis să-l iau. Nu m-am uitat ce era în pachetul de țigări.

A doua zi m-am îmbrăcat cu aceeași pereche de pantaloni și am plecat la aeroport. Atunci, la aeroport, polițistul de punctul de trecere m-a verificat foarte insistent. Atunci a fost găsit pachetul de țigări. Mi-a fost luat. Am fost chemată să dau explicații. Nu a durat mult, am semnat un document și am plecat mai departe. Mi s-a spus că la revenire o să cunoaștem ce era în pachetul de țigări, dar nu a fost să fie. Ulterior, mi s-a spus că nu sunt motive pentru a mi se intenta un dosar

Nu am povestit nimic despre asta, din motiv că noi eram tare gălăgioși în acea perioadă, eram incomozi lui Dodon și Plahotniuc, dar poate și din frică nu am zis nimic” a explicat Nata Albot.

Totodată, Albot a menționat și mulțimea de greșeli care sunt în documentul apărut în spațiul public.

Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, a declarat miercuri seara, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV 8 că un candidat cu nr.8 de pe lista unui partid înregistrat în cursa electorală ar fi fost prins acum patru ani cu mai puțin de un gram de marijuana de polițiștii de pe Aeroportul Internațional Chișinău. A doua zi după declarațiile acestuia, pe un canal anonim de Telegram a fost publicat și un document, potrivit căruia numele persoanei prinse cu droguri este Natalia Albot.

După declarațiile liderului PACE, joi, 20 mai 2021, în spațiul public a apărut și un document potrivit căruia, un incident cu implicarea unei persoane pe nume Natalia Albot s-a produs la 19 decembrie 2017, și nu 2016, așa cum susține Cavcaliuc. Asupra acesteia, în cadrul unui control de rutină la Aeroport, s-a găsit cantitatea de 0,78 de grame de marijuana, atribuită substanțelor narcotice, consumul și posesia căreia sunt ilegale în Republica Moldova.

Solicitată de Replica Media, ofițera de presă a Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, a confirmat autenticitatea documentului, însă nu și identitatea persoanei.

„În Republica Moldova pot fi mai multe persoane cu acest nume. Totodată, dacă Natalia Albot se simte vizată și consideră că i-a fost prejudiciată imaginea, aceasta poate să se adreseze cu o solicitare a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, pentru a se iniția o anchetă în vederea elucidării modului în care acest document în spațiul public”, a precizat Diana Fetco.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media