Ce spune Autoritatea Aeronautică Civilă despre incidentul din Brazilia cu implicarea unui avion din Republica Moldova

1 iulie 2021, 11:41 Societate 253
Avionul unei companii din Republica Moldova, la un pas de a se ciocni cu o altă aeronavă în Brazilia .  Sursa: Captură video

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC) cunoaște despre cazul implicării unui avion a unei companii din Republica Moldova într-un incident pe aeroportul din San Paolo, însă susține că, deocamdată, nu a fost informată oficial despre evenimentul aeronautic, iar investigația cu privire la cauzele producerii acestei situații urmează a fi efectuată de autoritățile din Brazilia. Informația a fost oferită pentru Replica Media de către purtătoarea de cuvânt a Autorității Aeronautice Civile a Republica Moldova, Irina Bodolică.

„Nu avem detalii la acest subiect la moment. ACC cunoaște despre acest eveniment, însă nu a fost informată oficial de către autoritățile din țara în care s-a produs acest eveniment. Ceea ce aș putea să spun este că, conform Convenției de la Chicago, investigarea evenimentului aeronautic se realizează de autoritățile țării în care s-a produs incidentul. Nu se cunoaște cine a provocat incidentul. Ei investighează, după care vor anunța și Autoritatea din Republica Moldova”, a declarat Irina Bodolică.

Avionul unei companii din Republica Moldova a fost aproape de a se ciocni cu o altă aeronavă. S-a întâmplat pe aeroportul din Sao Paulo, în momentul în care Boeing-ul 747 se pregătea să aterizeze, în același timp cu aeronava unei companii braziliene.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media