Peste un milion de pachete de țigări, confiscate în ultimii șase ani, au fost incinerate

16 noiembrie 2022, 11:30 Societate 96
Țigări confiscate.  Sursa: sfs.md

Peste un milion de pachete de produse din tutun au fost incinerate în zilele de 10 și 11 noiembrie, în prezența unei comisii speciale. „Marfa” de contrabandă distrusă a fost confiscat în perioada anilor 2016-2022, anunță Serviciul Fiscal de Stat (SFS), care a asigurat distrugerea lotului.

Potrivit art. 37 alin. (2) din Legea nr. 278/2007, produsele din tutun, produsele conexe, dispozitivele şi accesoriile de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora fabricate, importate sau comercializate cu încălcarea cerinţelor prezentei legi se confiscă în modul prevăzut de legislaţie și ulterior urmează a fi distruse.

Lotul de produse din tutun a fost distrus la S.A. „Lafarge Ciment (Moldova)”, prin incinerare, în prezența Comisiei de nimicire a bunurilor confiscate din care au făcut parte reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție, Agenției de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Procedura de incinerare a avut loc cu respectarea tuturor condițiilor de protecție a mediului, agentul economic sus-menționat fiind deținătorul autorizației în acest sens.

Un alt lot de 705 910 pachete de țigări confiscate a fost incinerat pe 2 septembrie 2022. Acestea au fost preluate la evidenţă în perioada anului 2022 de la Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media