ULTIMA ORĂ/ Pană masivă de curent în mai multe raioane din țară

15 noiembrie 2022, 17:37 Societate 256
Bec, electricitate.  Sursa: Moldova.org

În mai multe localități din țară s-a deconectat curentul electric. Oamenii raportează deconectări la Ungheni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Comrat, Ceadîr-Lunga și alte regiuni. Potrivit companiei de distribuție a curentului electric Premier Energy, la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport opera de IS Moldelectrica, ceea ce a afectat un număr mare de consumatori.

Până acum au fost raportate deconectări la Ungheni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Comrat, Ceadîr-Lunga, și alte regiuni.

La Ungheni electricitatea s-a stins atât în oraș cât și în satele din jur.

În Bălți la fel, iar din această cauză toate troleibuzele nu circulă.

Premier Energy Distribution informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport opera de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.

Compania îndeamnă consumatorii să manifeste înțelegere, aceasta fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice.

Solicitați de Replica Media, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MAIDR) spun că vor veni ulterior cu mai multe informații despre ceea ce se întâmplă în sistemul energetic din R. Moldova.

Unele surse spun că întreruperile de curent sunt cauzate de atacurile masive de astăzi ale trupelor ruse asupra sistemului energetic din Ucraina.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media