Ocupanții ruși au atacat din nou astăzi cu rachete Kievul și alte orașe mari din Ucraina

15 noiembrie 2022, 16:48 Ucraina 149
Atac cu rachete, Ucraina.  Sursa: Gleb Garanich/Reuters

Ocupanții ruși au atacat astăzi din nou cu rachete Kievul și alte orașe mari din Ucraina, raportează autoritățile locale, potrivit Hromadske.

Explozii s-au auzit în regiunile Kiev, Cernihov, Vinnița, Poltava, Zhytomyr, Cherkasy și Hmelnytskyi. Totodată, sunt anunțate operațiuni de apărare aeriană.

De asemenea, o rachetă a fost doborâtă peste districtul Romenskyi din regiunea Sumi.


Cel puțin două clădiri rezidențiale din capitala Kiev au fost lovite, potrivit primarului orașului, Vitali Kliciko. El a spus că clădirile se află în districtul Pechersk din Kiev, o zonă rezidențială la nord de administrația prezidențială. Consiliul orașului Kiev a declarat că patru rachete au fost distruse de apărarea antiaeriană.

Orașul Krivoi Rig, Poltava și regiunile Cherkassy, la fel au fost lovite, potrivit șefilor de oraș și regionali.

Sistemele de apărare aeriană lucrează pentru a doborî rachetele țintite spre Kiev, Cernihiv, Vinnița și Poltava, potrivit șefilor regionali.

„Atac asupra capitalei. Potrivit informațiilor preliminare, două clădiri rezidențiale au fost lovite în districtul Pechersk. Mai multe rachete au fost doborâte de apărarea aeriană deasupra Kievului. Medici și salvatori sunt la locul loviturii. Mai multe detalii - mai târziu”, a transmis Vitalii Kliciko.

De asemenea, explozii s-au auzit și în orașul Lvov. O parte a orașului era fără electricitate.

Ambasadorul SUA în Ucraina a descris seria de atacuri lansate astăzi de Rusia asupra Ucrainei drept „o altă rundă de atacuri crude”.

„Vom continua să fim alături de ucrainenii care au rămas puternici în fața atacului inutil al Rusiei de luni de zile - și de cei care luptă pentru apărarea Ucrainei”, a scris ambasadorul pe Twitter.

Primarului oraşului Harkov, Ihor Terehov, a postat pe Telegram că o instalaţie de infrastructură critică a fost lovită de o rachetă rusă.

„Atacuri la o instalaţie de infrastructură critică. Nu există informaţii despre victime în acest moment. Din cauza deteriorării instalaţiei, există probleme cu alimentarea cu energie electrică. S-a oprit transportul electric terestru, metroul. Inginerii energeticieni şi serviciile de utilităţi publice fac totul pentru a normaliza viaţa din Harkov cât mai curând posibil”, a scris primarul.

Rusia își descrie războiul provocat în Ucraina ca fiind o „operațiune militară specială”, în timp ce atât UE cât și SUA condamnă cu fermitate atât decizia lui Putin de a invada țara vecină.

UE condamnă, de asemenea, implicarea Belarusului în agresiunea militară a Rusiei.

Liderii au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Totodată, ca răspuns la agresiunea militară, UE și SUA a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei, adăugând un număr semnificativ de persoane și de entități pe lista sancțiunilor și adoptând măsuri fără precedent.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media