VIDEO/ Gavrilița, mesaj către cetățenii R. Moldova prin care îndeamnă la unitate, responsabilitate și solidaritate „Înțelegem că ne așteaptă o iarnă complicată, în condițiile în care avem un război la hotar și sunt multe necunoscute despre livrările de gaze și energie electrică”

18 octombrie 2022, 11:17 Societate 154
Natalia Gavrilița, ședința Guvernului.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj către toți cetățenii Republicii Moldova prin care îndeamnă la unitate, responsabilitate și solidaritate. Șefa Executivului a menționat că „ne așteaptă o iarnă complicată”, aceasta în condițiile în care avem un război la hotar și sunt încă multe necunoscute despre livrările de gaze și energie electrică. În acest sens, Gavrilița roagă cetățenii să nu se lase manipulați și provocați și să nu ne lase folosiți de „cei care-și doresc război și haos”.

„Dragi prieteni, fiecare dintre noi înțelegem că ne așteaptă o iarnă complicată, în condițiile în care avem un război la hotar și sunt încă multe necunoscute despre livrările de gaze și energie electrică. Anume acum, mai mult ca oricând este important să acționăm cu răbdare, unitate și solidaritate. Noi la Guvern continuăm să lucrăm, să fim alături de oameni, sectorul privat și localități.

Continuăm să luăm decizii bune și să punem o temelie solidă pentru creșterea economică și dezvoltarea țării, pentru investiții și locuri de muncă, pentru ca tinerii să vrea să rămână aici, acasă”
, a declarat Gavrilița.

Gavrilița a menționat că următoare ședință de guvern care se va desfășura miercuri, 19 octombrie, la Ungheni, vor fi aprobate mai multe proiecte care sunt așteptate de cetățenii țării, între care acordarea alocației unice de 3000 de lei angajaților bugetari; creșterea cu 10 la sută a salariilor medicilor.

Totodată, va fi aprobată simplificarea accesului la Fondul de garantare a creditelor, dar și deschiderea a două drumuri naționale, la Bahmut și Comrat.

Mai mult, șefa executivului a venit cu rugăminte dea economisi energia electrică .

„Haide-ți să vedem ce fac fac rudele noastre de peste hotare în această perioadă și ce le recomandă lor Guvernele în țările în care trăiesc. Putem face și noi în R. Moldova ce face toată Europa.

E datoria noastră de cetățeni ai acestei țări de patrioți ai acestui neam să nu ne lăsăm manipulați și provocați, să nu ne lăsăm folosiți de cei care-și doresc război și haos. Noi vrem pace, stabilitate și independență. R. Moldova parcurge una dintre cele mai complicate perioade din istoria sa. Vă îndemn să fim uniți, responsabili și solidari”, a conchis Gavrilița.


Acesta nu este primul apel. În contextul în care moldovenii au economisit în septembrie cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a îndemnat consumatorii să facă acest lucru și în continuare, în prag de sezon rece.

Amintim că, Ucraina a decis să sisteze exporturile de energie electrică din cauza atacurilor rusești cu rachete asupra obiectelor de infrastructură energetică. Măsura lovește puternic și în securitatea energetică a R. Moldova, care importă 30 % din curentul consumat.
Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media