Măsuri noi pentru confortul călătorilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău, în contextul condițiilor climaterice ale sezonului toamnă-iarnă

29 septembrie 2022, 13:39 Societate 206
Aeroportul Internațional Chisinau, AIC.  Sursa: Replica Media

În contextul condițiilor climaterice nefavorabile pe parcursul sezonului de toamnă-iarnă, reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu inițiativa de a întreprinde un șir de măsuri pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și de siguranță tuturor cetățenilor care părăsesc Republica Moldova pe cale aeriană. Printre măsurile propuse se enumeră și amplasarea unor corturi termice în fața aeroportului, pentru confortul termic al pasagerilor.

Astfel, în cadrul întrunirii a fost stabilit un mecanism de conlucrare eficientă și trasate următoarele sarcini care urmează a fi realizate în termeni urgenți:

- S.R.L. AviaInvest va analiza opțiuni pentru oferirea unui confort termic pasagerilor care sunt în așteptarea curselor aeriene în fața aeroportului și anume amplasarea unor corturi temporare în fața aeroportului.

- S.R.L. AviaInvest va urgenta procedurile necesare pentru asigurarea instalării noului echipament de securitate cu raze-X de model Rapiscan (aparat de scanare a bagajelor), fiind unul necesar în efectuarea controlului de securitate a pasagerilor la intrarea suplimentară în terminalul aeroportului, inclusiv și a reparației/mentenanței echipamentului existent.

- Autoritatea Aeronautică Civile va analiza capacitățile maxime de procesare a traficului de pasageri în cadrul aeroportului și ajustării graficului curselor aeriene în vederea neadmiterii formării aglomerațiilor de pasageri în PTF AIC.

- Poliția de Frontieră, S.R.L. AviaInvest și Autoritatea Aeronautică Civilă, fiecare pe zona sa de competență, vor asigura măsuri de informare, a cetățenilor despre acțiunile întreprinse de către autorități, pentru gestionarea riscurilor conexe securității publice în aeroport (comunicare, pliante informative, expedierea mesajelor prin intermediul telefoanelor mobile).

„În contextul măsurilor de protecție și prevenție pe linia de securitate aeroportuară, intervenim cu solicitarea către Dvs. de a vă prezenta în Aeroportul Internațional Chișinău, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate. Astfel, veți ajuta autoritățile responsabile în degajarea circulației rutiere - excluderea ambuteiajelor din fața aerogării, dar și la fluidizarea afluxului de călători, prin nepermiterea formării rândurilor la intrarea în Aeroport”, comunică Poliția de Frontieră.

Anatol
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media