Actorul american Sean Penn și-a adus Oscarul său lui Vladimir Zelenskiy. Statueta va fi păstrată în Ucraina până la victorie

9 noiembrie 2022, 10:41 Ucraina 181
Actorul american Sean Penn i-a oferit Oscarul său lui Vladimir Zelenskiy..  Sursa: President.gov.ua

Președintele Vladimir Zelenskiy a avut o întâlnire cu actorul, regizorul, scenaristul și producătorul american, câștigătorul Oscarului Sean Penn, care vine pentru a treia oară în Ucraina în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei. Actorul a adus cu el statueta „Oscar” și i-a predat-o președintelui ucrainean ca simbol al credinței în victoria Ucrainei, care va rămâne în țară până la sfârșitul războiului.

În cadrul întâlnirii, Vladimir Zelenskiy a discutat cu actorul american despre posibilitățile de susținere a Ucrainei și de menținere a atenției lumii asupra evenimentelor din țară.

Totodată, acesta i-a mulțumit pentru atenția și sprijinul acordat Ucrainei și poporului său încă de la începutul acestui război, iar Sean Penn a spus că continuă să lucreze la filmul său despre Ucraina.

Cei doi au vizitat și Bulevardul Curajului din Piața Constituției din Kiev. Pe această Alee, lângă numele multor lideri mondiali care au ajutat Ucraina în timpul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, există și o placă Sean Penn.

Liderul de la Kiev a subliniat că subliniat că Aleea Curajului începe tocmai cu placa dedicată actorului și regizorului american, deoarece acesta a vizitat Ucraina în prima zi a invaziei ruse, 24 februarie, pentru a documenta evenimentele din Uccraina și a transmite adevărul despre agresiunea Rusiei asupra lumii.

„Suntem extrem de recunoscători tuturor oamenilor care au venit personal pentru a sprijini Ucraina și cetățenii noștri. Și am vrut să avem un loc datorită căruia generațiile moderne și viitoare de ucraineni să-și amintească de acei oameni curajoși care au fost cu Ucraina de la bun început”, a spus Vladimir Zelenskyiy.

Între timp, Sean Penn a fondat organizația CORE, care îi ajută pe ucrainenii afectați de război și povestește în mod activ lumii despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, organizează seri de caritate și lobby-uri pentru interesele Ucrainei în Statele Unite.

Mai mult, în una dintre vizite, Zelenskiy i-a înmânat lui Penn ordinul de Merit, gradul III pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și o contribuție semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume.

Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media