Andrei Spînu, după majorarea tarifului la energie electrică: „Vom compensa, pentru a ajuta să trecem cu bine de această iarnă”

30 noiembrie 2022, 10:56 Economie 228
Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.  Sursa: Replica Media

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a venit cu explicații în cazul majorării tarifului la energie electrică pentru consumatorii finali, clarificând faptul că „peste 70% din toate locuințele se încadrează în categoria de vulnerabilitate ridicată și foarte ridicată.” În contextul tarifului între 5-6 lei aprobat astăzi de ANRE, tariful final pentru consumatori din categoriile ridicate și foarte ridicate de vulnerabilitate va fi între 3,7 lei și 4,2 lei/kWh.

„Prieteni, Guvernul este alături de oameni. În imagine este modul în care statul va compensa tariful la energie electrică. Peste 70% din toate locuințele se încadrează în categoria de vulnerabilitate ridicată și foarte ridicată. Vom compensa, pentru a ajuta să trecem cu bine de această iarnă. Facem tot posibilul să ținem țara conectată la gaze, energie electrică și căldură. Vă mulțumim pentru susținere și pentru economisirea resurselor energetice”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Telegram.


Amintim că ANRE a aprobat astăzi, 30 noiembrie, noile tarife la energia electrică. Astfel, consumatorii Premier Energy vor achita 5,91 lei/kWh (fără TVA), iar cei de la „Fee-Nord” - 5,60 lei/kWh (fără TVA).


Amintim că la 25 noiembrie, Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) a trimis o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care a cerut majorarea tarifului la energia electrică. Potrivit documentului, consumatorii finali ar putea fi obligați să scoată din buzunare 5,68 lei/kWh, față de 4,81 lei cât este în prezent.

De asemenea, și Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, a solicitat aprobarea prețului de 6,39 lei/kWh, cu circa 1 leu și 60 de bani mai mare decât tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media