Pacient în stop cardio-respirator, resuscitat cu succes de echipa PAMU Mereni: Cazul a fost încadrat în categoria urgențelor medico-chirurgicale majore - „Cod Roșu”

2 decembrie 2022, 14:29 Sănătate 80
Medic, pacient.  Sursa: Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

Un bărbat a fost salvat cu succes din stop-cardio respirator de către echipa medicilor de la urgență Mereni, care au avut o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență „unui pacient de 51 de ani dintr-o localitate a raionului Anenii Noi”, pe motivul „dureri retrosternale”, informează Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

Potrivit comunicatului emis de instituție, cazul a fost încadrat în categoria urgențelor medico-chirurgicale majore - „Cod Roșu”.

„În opt minute, echipa PAMU Mereni a sosit la locul solicitării. Pacientul prezenta următoarele acuze: slăbiciune generală; dureri retrosternale cu iradiere în mâna stângă, care s-au intensificat cu 30 de minute în urmă. Din anamneză, pacientul avea dureri în piept în formă de arsură de trei zile”, se arată în comunicat.

În timpul examinării, în prezența echipei de asistență medicală urgentă, pacientul a pierdut cunoștința și a fost stabilit stop cardio-respirator. Prompt membrii echipei au inițiat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, soldate cu succes.

De urgență, pacientul a fost transportat asistat cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali și transmis medicilor din cadrul Unității Primiri Urgente a IMSP Spitalul Raional Anenii Noi.
Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media