Răsplată pentru că s-a rugat pentru sănătatea lui Putin? Mitropolitul Vladimir, decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei

14 octombrie 2022, 08:40 Societate 259
Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei.  Sursa: mitropolia.md

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, la 13 octombrie, după finalizarea lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, la decorat pe Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, care a întreprins o vizită în Federația Rusă, cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I

Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire.

Vlădica Vladimir a mulțumit PF Patriarh Kiril pentru înaltul Ordin și pentru încrederea acordată, declarând că și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceiași cale a unității și statorniciei întru credință”, anunță Mitropolia într-un comunicat de presă.

De menționat că în cadrul vizitei din Federația Rusă, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei, liderul bisericii din Republica Moldova subordonată canonic Rusiei, s-a rugat pentru sănătatea lui Putin. Acesta a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul s-a rugat pentru sănătatea comandantului suprem al forţelor armate ruse Vladimir Putin, cântându-i mulţi ani celui care a invadat Ucraina, potrivit TVR Moldova.

Mitropolitul Vladimir, pe numele său civil Nicolae Cantarean, este originar din Cernăuţi, Ucraina. Acesta deține din 21 iulie 1989 rangul de mitropolit al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, aflate sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media