11 tone de unt de import, interzis spre comercializare. Ce a depistat ANSA în produs

15 septembrie 2022, 10:54 Nutriție 496
Un de import, interzis spre comercializare.  Sursa: www.ansa.gov.md

Un lot de unt de import în cantitate de 11 tone, ce nu corespunde cerințelor sanitar-veterinare a fost depistat în cadrul Programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine animală pentru anul 2022, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

„În urma desfășurării controlului și conform rezultatelor încercărilor de laborator, în lotul de unt importat, s-a depistat prezența Escherichia coli și a grăsimilor străine (Trigliceride)”, subliniază ANSA.

Astfel, în scopul respectării cerințelor sanitar-veterinare și regulilor de igienă a produselor alimentare, Agenția a dispus interzicerea plasării pe piață, astfel lotul neconform a fost returnat.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, e-mail: [email protected].

nr. de telefon: 0(22) 26 46 43;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber/WhatsApp/Telegram: 067675544;

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media