Persoanele cu funcții de răspundere din așa-zisele structuri din regiunea transnistreană, monitorizate de Chișinău la ieșirea din R. Moldova

11 august 2022, 14:24 Politică 258
Tiraspol, stânga Nistrului, transnistria.  Sursa: Replica Media

Autoritățile de la Chișinău au pus în aplicare, începând cu data de 1 august, mecanismul notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv la trecerea prin Aeroportul Internațional Chișinău, a persoanelor cu poziții de răspundere din așa-zisele structuri din regiunea transnistreană ce efectuează călătorii peste hotarele țării în pretinse scopuri de serviciu.

Potrivit Biroului de Reintegrare, mecanismul este provizoriu și implementat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate. Mecanismul dat nu vizează sub nici-o formă libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stânga Nistrului și municipiul Bender decât cele enunțate supra”, a declarat pentru Replica Media consultanta superioară din cadrul Biroului, Mariana Sarî.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media