Șase bărbați, reținuți acum doi ani cu marfă de contrabandă de la piața „KM 7” din Odesa, au fost trimiși în judecată

22 iulie 2022, 10:43 Justiție 206
Bărbați, reținuți cu marfă de contrabandă, august 2020.  Sursa: PCCOCS

Șase bărbați care au fost reținuți în luna august 2020 în timp ce transportau marfă de contranandă în valoare de peste 1 milion de lei procurată de la piața „KM 7” din Odesa, vor apărea pe banca acuzaților. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre finalizarea urmăririi penale pe acest caz și trimiterea dosarului în judecată.

Aceștia au vârste cuprinse între 28 și 40 de ani, iar în perioada în care au comis infracțiunea, erau domiciliați în Chișinău, Criuleni și Călărași.

Potrivit datelor din dosarul investigat sub conducerea PCCOCS, de către ofițerii vamali și angajații SIS, în rândul celor șase sunt persoane care au acționat pe diferite segmente de responsabilitate: anumite persoane erau responsabile de achiziționarea mărfi în Ucraina, de transportarea acesteia, iar altele – de monitorizarea traseului cu mașini pe post de antemergător, pentru evitarea controlului din partea autorităților.

Marfa era introdusă în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, iar oamenii legii au stabilit rutele de deplasare ale învinuiților, precum și ale locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a mărfii de contrabandă.

Însă, în data de 1 august 2020, oamenii legii i-au reținut în flagrant, în momentul în care aceștia se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din municipiul Chișinău.

Au urmat 14 percheziții pe mai multe adrese din țară, unde au fost depistate și indisponibilizate loturile impunătoare de marfă de contrabandă. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, judecătorul de instrucție a dispus aplicarea sechestrului asupra a cinci automobile folosite la comiterea contrabandei, în sumă de circa 600.000 lei, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului. De asemenea, confiscării urmează a fi supusă și captura de contrabandă, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Pentru contrabanda comisă în împrejurările constatate, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 4 la 10 ani. În așteptarea sentinței judecătorești, aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media