Un ex-secretar de stat de la Ministerul Justiției, reținut de CNA și procurori într-un dosar de trafic de influență. Ar fi cerut o mită de 10 mii de euro pentru o autorizație

23 august 2022, 12:20 Justiție 196
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Un fost funcționar din cadrul Ministerului Justiției a fost reținut astăzi, 23 august, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins 10.000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină certificatul de administrator autorizat, susținând că ar avea influență asupra unor membri ai comisiei specializate de pe lângă Uniunea Administratorilor Autorizați.

Potrivit denunțătorului, bănuitul ar fi pretins de la el 10.000 de euro și ar fi primit 6.000 de euro în schimbul influențării membrilor Comisiei de autorizare și disciplină, responsabilă de organizarea examenului de calificare a administratorilor autorizați. Acesta ar fi promis că îi poate convinge pe examinatori să-i dea nota maximă, dar nu și-ar fi onorat promisiunea.

În baza denunțului, a fost inițiată o cauză penală, în cadrul căreia au fost efectuate investigații în vederea probării faptului traficului de influență. În această dimineață, s-au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitului, dar și la biroul șefului Uniunii Administratorilor Autorizați. Una dintre persoanele vizate a fost reținută pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală în acest caz.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media