Postul „RU-TV Moldova” a fost sistat și amendat cu 30.000 de lei. Motivul care a dus la decizia Consiliului Audiovizualului

24 februarie 2023, 13:55 Societate 593
Consiliul Audiovizualului.  Sursa: Replica Media

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au votat pentru sistarea difuzării, începând de astăzi, 24 februarie, a postului TV „RU-TV Moldova”. De asemenea, CA a penalizat cu 30.000 lei furnizorul acestui serviciu media pentru faptul că a activat fără licență de emisie din 14 mai 2022.

„Euroshow Grup” SRL a fost amendat pe 28 octombrie 2022 cu 15 000 pentru încălcarea aceleiași prevederi. În plus, contrar deciziei de atunci a Consiliului, prin care a fost dispusă încetarea difuzării serviciului de televiziune, „RU-TV Moldova” a continuat să fie difuzat fără licență, fapt confirmat de 12 distribuitori de servicii media.

Astfel, membrii CA au dispus ca distribuitorii de servicii media să înceteze de astăzi retransmisiunea serviciului de televiziune „RU-TV Moldova”.

Amintim că CSE a decis vineri, 16 decembrie, sistarea licențelor pentru șase posturi de televiziune pe perioada stării de urgență „în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice”, conform documentului adoptat.

Este vorba despre Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, TV6.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media