Studiile de rezidențiat vor fi organizate și realizate în baza unui nou regulament

14 decembrie 2022, 18:08 Sănătate 247
Medic.  Sursa: rohealthreview.ro

Noul regulament de organizare și realizare a studiilor de rezidențiat, elaborat de Ministerul Sănătății și aprobat, de Executiv, la 14 decembrie, va contribui la consolidarea instruirii prin rezidențiat, fiind îmbunătățit procesul de admitere, menținere și dezvoltare a resurselor umane în sănătate.

Potrivit Regulamentului, au fost ajustate responsabilitățile și atribuțiile autorităților publice centrale de specialitate, ale instituției de învățământ responsabilă de pregătirea rezidenților și ale instituțiilor medico-sanitare publice, în cadrul cărora se desfășoară stagiul medical.

La fel, au fost definite mai multe noțiuni, inclusiv în scopul implementării eficiente a sistemului de mentorat, în rândul medicilor și farmaciștilor rezidenți.

Noul regulament asigură claritate cu privire la procesul de admitere la studii de rezidențiat, instruire și desfășurare a stagiului medical. Astfel va fi sporită calitatea dezvoltării abilităților și competențelor profesionale, va crește nivelul de implicare a rezidenților în activitatea curativ-profilactică în cadrul instituțiilor medico-sanitare, dar și de monitorizare a rezidenților în procesul formării profesionale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media