Doi polițiști ai BPRO Chișinău, denunțați la CNA: Au pretins 3000 de lei de la un tânăr din Bălți pentru a nu-l documenta pentru păstrare de droguri

19 decembrie 2022, 16:22 Justiție 177
Centrul Național Anticorupție (CNA).  Sursa: Replica Media

Un tânăr din Bălți a denunțat la linia națională anticorupție a CNA despre faptul că ar fi fost constrâns de doi polițiști să le dea 3000 de lei pentru a nu fi documentat pentru pretinsa păstrare de substanțe narcotice. Potrivit denunțătorului, cei doi angajați i-ar fi cerut să le dea banii prin sistemul de transfer „cash by code”.

În baza denunțului, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au pornit o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar banii, în sumă de 3000 de lei, au fost transmiși sub control.

Astfel unul dintre suspecți s-a dovedit a fi subofițer al Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă (BPRO) din cadrul Direcției Poliție din Chișinău, care a fost reținut, sâmbătă noaptea, în urma primirii mijloacelor pretinse.

Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar astăzi a fost pus sub învinuire și a făcut declarații relevante pentru cauză, recunoscându-și vinovăția.

Cel de-al doilea angajat al BPRO a fost chemat astăzi la CNA pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța de bănuit. Acesta de asemenea a făcut declarații în cadrul dosarului și și-a recunoscut vinovăția. Ambii polițiști urmează a fi cercetați în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media