ULTIMA ORĂ/ Șase membri ai PSRM, inclusiv mama lui Ion Ceban, excluși din formațiune „pentru traseism politic și trădare”

22 decembrie 2022, 20:51 Politică 338
PSRM.  Sursa: Replica Media
Șase membri ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova au fost excluși astăzi, 22 decembrie, din rândurile formațiunii politice pe motiv de „traseism politic și trădare”, în urma deciziei luate în cadrul ședinței Consiliului Republican al PSRM.

Astfel, din rândurile Partidului Socialiștilor au fost excluși:

  • Vicepreședinta fracțiunii PSRM în CMC - Ludmila Polodiuc;
  • Consilier municipal - Grigore Bejenaru;
  • Consilieră municipală - Eugenia Ceban;
  • Consilier municipal - Oleg Șerepitco;
  • Deputat - Gaik Vartanean;
  • Vicepretor la Pretura sectorului Centru - Dumitru Mitioglo.

Potrivit unui comunicat emis de PSRM, în viitorul Parlament, formațiunea politică va veni cu o inițiativă cu privire la mandatul imperativ: un deputat ales pe lista unui anumit partid este responsabil față de alegătorul său și nu are dreptul să părăsească rândurile fracțiunii.

Consiliul Republican a stabilit drept una din sarcinile de bază ale PSRM pentru anul 2023 – pregătirea către alegerile locale și alegerile bașcanului Autonomiei Găgăuze.

„Pentru aceste funcții, PSRM va desemna candidați competenți și responsabili, care sunt devotați localităților lor și oamenilor care locuiesc în ele”, se menționează în Declarația adoptată.

Amintim că, miercuri, 14 decembrie, într-un comunicat de presă al PSRM, reprezentanții formațiunii politice au anunțat că Gaik Vartanean părăsește partidul din care face parte, adăugând că decizia parlamentarului nu este „o surpriză” și l-au îndemnat să-și depună mandatul de deputat. Asta la puțin timp după ce Gaik Vartanian a participat, alături de primarul capitalei, Ion Ceban, la o întâlnire cu Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.

A doua zi, la ședința plenară din 15 decembrie, Vasile Bolea a anunțat că, în urma ședinței Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, deputatul Gaik Vartanean a fost exclus din fracțiune. În replică, Vartanean a declarat că își ca continua activitatea de parlamentar în calitate de deputat neafiliat.

Amintim că membrii excluși din cadrul Partidului Socialiștilor, șefi de direcții, angajați ai Primăriei, consilieri municipali, directori de școli și grădinițe, dar și mulți alți angajați ai Primăriei au participat la primul congres al Mișcării Alternativa Națională.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media