VIDEO/ Un bărbat, anterior judecat pentru infracțiuni sexuale, reținut, după ce ar fi răpit o minoră de 15 ani

28 ianuarie 2023, 15:02 Justiție 598
Un bărbat, anterior judecat pentru infracțiuni sexuale, reținut.  Sursa: politia.md

Un bărbat de 34 de ani, anterior judecat pentru infracțiuni sexuale, a fost reținut de polițiștii și procurorii din Orhei, după ce la 17 ianuarie curent, în jurul orei 18:00, ar fi răpit o minoră de 15 ani, care se întorcea de la antrenament.

Bărbatul a mers cu adolescenta în același transport public, iar după ce au coborât în aceeași stație a urmărit-o pe o distanță de câțiva metri.

Ulterior a luat-o cu forța și, aplicând violența, a târât-o într-o livadă din adiacent. După mai multe tentative de a se elibera, într-un final, minora a reușit să scape din mâinile agresorului.

În rezultatul măsurilor de investigație, la scurt timp, suspectul a fost identificat, localizat și reținut de oamenii legii. Acesta s-a dovedit a fi un un locuitor al municipiului Orhei, cu antecedente penale, care s-a eliberat acum un an din penitenciar.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele, suspectul fiind reținut pentru 72 de ore.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media