Actorul Vladislav Șeluh, care și-a dedicat 50 de ani din viață Teatrului de Păpuși „Licurici”, a murit la vârsta de 80 de ani

12 decembrie 2022, 11:15 Teatru 271
Vladislav Șeluh.  Sursa: colaj, Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici"

Actorul Vladislav Șeluh, deținător al titlulului onorific Maestru în Artă al Republicii Moldova, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, a anunțat duminică, 11 decembrie, Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”. Într-un mesaj de condoleanțe, reprezentanții instituției au menționat că actorul a dedicat Teatrului mai bine de 50 de ani din viață, intepretând pe scenă peste 200 de roluri.

„ Cu profundă tristețe anunțăm stingerea din viață a celui care a fost, colegul nostru, actorul Vladislav Șeluh, Maestru în Artă al Republicii Moldova.

Ca un profesionist adevărat, s-a dedicat întru totul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” mai bine de 50 de ani.

Cele peste 200 de roluri interpretate pe scena Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” i-au adus dragostea şi aprecierea binemeritată a publicului spectator. Chipurile create de Maestrul Vladislav Șeluh vor rămâne pentru totdeauna în istoria Teatrului nostru.

Sentimentul solidarității de breaslă, precum și latura umană bine pronunțate, l-au ghidat în tot ceea ce a creat. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște și pace!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului „Licurici”.

Ministerul Culturii, de asemenea, a transmis un mesaj de condoleanțe „rudelor, familiei, prietenilor, dar și tuturor celor care l-au cunoscut și i-au aplaudat succesele și sunt aproape în aceste clipe”.


Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media