Suspectul în cazul celor doi soți înjunghiați într-un apartament de la Botanica, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

6 decembrie 2022, 12:23 Societate 289
Bănuit de omor.  Sursa: colaj/Poliția RM

Bărbatul de 37 de ani din orașul Bender, principalul suspect în cazul celor doi soți înjunghiați într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, care s-a soldat cu moartea uneia dintre victime, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Crima a avut loc în noaptea de 20 noiembrie 2022.

Potrivit poliției, victimele - un cuplu, s-au înțeles cu suspectul în prealabil pentru ca femeia, în vârstă de 23 de ani, să-i presteze servicii sexuale la el acasă.

Bănuitul a consumat împreună cu soțul femeii băuturi alcoolice, după care între cei doi s-a iscat un conflict. Suspectul a luat un cuțit și i-a înjunghiat pe cei doi soți de mai multe ori. La fel și victimele l-ar fi rănit pe suspect în spate cu un cuțit.

În rezultat, bărbatul de 30 de ani a murit, iar soția sa, tânăra de 23 de ani, și suspectul au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

În cadrul acțiunilor procesual penale dispuse de polițiști și procurori au fost acumulate probe concludente ce îi demonstrează vinovăția.

Suspectul este cercetat penal pentru omor. Conform legislației el riscă închisoare de la 10 la 15 ani.


Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Consumul excesiv de alcool daunează grav sănătății
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media